Prečo si kúpiť mohutný betónový stavebný plot

Ploty plnia ochrannú a ohraničujúcu funkciu

Ploty spĺňajú predovšetkým ochrannú a ohraničujúcu funkciu domov, objektov, pozemkov alebo záhrad. Väčšina z nás by sa v prípade neobmedzených financií pravdepodobne rozhodla postaviť reálny kamenný plot, prípadne len plot s kamennými stĺpmi v kombinácii s priehľadnými časťami, ktoré by mohli byť vyplnené kovaním prípadne iným materiálom. Je samozrejme nad slnko jasnejšie, že príprava a realizácia klasického kamenného plotu je cenovo aj časovo veľmi náročná.

Reálny kamenný plot

Reálny kamenný plot

Betónové plotové monolity

Betónové plotové monolity s kamenným dizajnom našej firmy sú veľmi dobrým kompromisom medzi klasickými betónovými skladacími plotmi a klasickým mohutným kamenným plotom.

Naše stavebné monolitické ploty sa skladajú z monolitov, ktoré sú vytvorené z betónu triedy C35/45 a sú vystužené polymérovým vláknom CONCRIX. Výhoda vystužovacieho vlákna spočíva vo väčšej pevnosti prefabrikátu a keďže vlákno kompletne nahrádza betonársku oceľovú výstuž, zabraňuje aj možnej korózii ocele v monolite.

Vystužovacie vlákno

Vystužovacie vlákna
Vystužovacie vlákna

Výhoda oproti klasickým betónovým plotom

Určite veľkou výhodou oproti klasickým betónovým plotom je stabilita a trvácnosť našich stavebných plotov

Stabilita a trvácnosť

Stabilita a trvácnosť a samozrejme prepracovaný, kamenný, realistický, obojstranný dizajn. Pevnosť a stabilita garantuje, že nie je možné len tak rozobrať nainštalovaný plot ani ho len tak rozbiť, čo sa veľmi často stáva pri klasických betónových skladacích plotoch, ktoré sa po niekoľkých rokoch môžu dokonca aj rozpadnúť pod vplyvom externých faktorov.

Nestabilný obyčajný plot
Nestabilný obyčajný plot
Nestabilný obyčajný plot
Nestabilný obyčajný plot

Vhodné na oplotenie väčšieho územia

Keďže veľké monolity sú vhodné na oplotenie aj väčšieho územia, monolitné ploty sú veľmi výhodnou alternatívou aj pre oplotenie celých zástavieb rodinných domov. Zároveň táto možnosť prestavujú aj veľmi vhodné estetické riešenie. Netreba zabúdať, že plot ako faktor skrášlenia určitého územia je významným prvkov urbanistickej architektúry. Skrášlenie územia je samozrejme definované aj farebným prevedením plotových monolitov, ktoré môžu byť na požiadanie zákazníka zafarbené alebo tónované v rôznych odtieňoch farieb. Veľká dĺžka plotového monolitu umožnila, že aj dizajnový kamenný reliéf je jedinečne veľký a realistický, čím sa celý plot stáva viac ako len plotom.

kamenný reliéf je jedinečne veľký a realistický

Kamenný reliéf
Kamenný reliéf

Na druhej strane, terénne prevýšenie medzi jednotlivými plotovými monolitmi, ktoré sú dlhé až 3,5 metra, nemôže byť príliš veľké, aby sa zachovala homogénnosť celého monolitického plotu. Ak sa rozhodnete, že si kúpite náš stavebný monolitický plot, treba počítať s tým, že treba pripraviť zrovnanie a vytýčenie územia a pripraviť betónové pätky s roxorovými tyčami cca. každé 4 metre.

Stavebný monolitický plot

Stavebný monolitický plot
Stavebný monolitický plot
Napísal
Ľubomír Mihálik
9 feb, 2021

Prečo si kúpiť mohutný betónový stavebný plot

Čo sa dozviete:
  • Reálny kamenný plot
  • Betónové plotové monolity
  • Vystužovacie vlákno
  • Výhoda oproti klasickým betónovým plotom
  • Vhodné na oplotenie väčšieho územia
  • kamenný reliéf je jedinečne veľký a realistický
  • Stavebný monolitický plot
Ďalšie informácie nájdete v časti

Posledné články

Prečo si kúpiť mohutný betónový stavebný plot

Prečo si kúpiť mohutný betónový stavebný plot

Ľubomír Mihálik
Ploty plnia ochrannú a ohraničujúcu funkciu Ploty spĺňajú predovšetkým ochrannú a ohraničujúcu funkciu domov, objektov, pozemkov alebo záhrad. Väčšina z nás...

For glass s.r.o. © 2020–. Made by UMIO. All rights Reserved.
For glass s.r.o. © 2020–. Made by UMIO.
All rights Reserved.